Welkom bij VIPballon

 

Veel gestelde vragen over ballonvaren.


VIPballon® voor exclusieve ballonvaarten.

 

  

Met hoeveel mensen kan ik mee?
Kunnen kinderen ook mee?
Kan ik voor 1 persoon een ballonvaart boeken
Is ballonvaren aan leeftijd gebonden?
Hoe lang varen we?
Hoe lang duurt alles bij elkaar?
Welke kleding moet ik dragen?
Hoe ver varen we?
Is het wel veilig?
Mag ik roken?
Ben ik verzekerd?
Hoe komen we terug?
Wat als het slecht weer is?
Hoe weet ik of de geplande ballonvaart door gaat?
Kan ik komen kijken?
Hoe kan ik een ballonvaart boeken?
Kan ik een ballonvaart cadeau geven?
Mag ik fotograferen en filmen?
Met hoeveel mensen kan ik mee?

De ballonvaartbedrijven waarmee alpenballonvaart samenwerkt beschiken over meerdere ballonnen, of U nu voor 1 passagier of voor meerdere passagiers boekt, alpenballonvaart verzorgt het. Bij grotere groepen zetten wij meerdere ballonnen in. Over het algemeen zit u echter met max 6 personen in de ballon.
naar boven

Is ballonvaren aan leeftijd gebonden?

Nee. Iedereen met een goede gezondheid kan mee. Als u een uur kan wandelen kan u ook ballonvaren. Twijfelt u over uw conditie of heeft u last van de luchtwegen neem dan contact op met uw huisarts en vertel over uw plannen. Over kinderen en "breekbare" personen hebben wij graag eerst overleg.
naar boven

Hoe lang varen we?

Een ballonvaart duurt minimaal 1 uur. Na een uur wordt er gekeken naar een geschikte landingsplaats. De ene keer is deze binnen 5 minuten gevonden, de volgende keer duurt dat nog 40 minuten
naar boven

Hoe lang duurt alles bij elkaar (uit en thuis)?

Het totale programma dat wij u aanbieden duurt ca. 5 uur. Het klaarmaken van de ballon duurt ongeveer 3 kwartier, de vaart duurt gemiddeld 1 uur, als alles weer ingepakt is staat u een champagnedoop te wachten.
naar boven

Welke kleding moet ik dragen?

Draag vooral makkelijke kleding als u een ballonvaart gaat maken. Ballonvaren is een buitenactiviteit en je nooit weet waar je terecht komt, trek daarom niet je allernieuwste kleren aan, het kan namelijk "vies" worden. Ook geen brandbare kleding, dit ivm de brander van de heteluchtballon. Stevige waterdichte (berg)schoenen. Tijdens de vaart is een petje geen overbodige luxe ivm de warmte van de branders. Voor na de ballonvaart kan het lekker zijn om een extra jas of een lekkere trui mee te nemen. Voor u een winterballonvaart kleed u dan warm aan en een extra paar lekkere warme sokken is zeker aan te bevelen
naar boven

Hoe ver varen we?

Dit is geheel afhankelijk van de windsnelheid. Gemiddeld varen wij tussen de 10 en 25 kilometer hemelsbreed.
naar boven

Ik wil van A naar B varen kan dat?

Nee.Een ballon is niet bestuurbaar. Ook kunnen we niet laveren zoals bijv. een zeilboot. De koers van de ballon is afhankelijk van de windrichting. Zo vaar je bij een oostenwind richting het westen. De afstand die wordt bepaald door de windsnelheid. Wel heb je in de lucht vaak diverse luchtlagen met een afwijkende windsnelheid en richting. Door meer of minder te branden kun je hoger of lager te varen. Dit kan een kleine variatie in de route geven
naar boven

Is het wel veilig?

Ballonnen worden elk jaar door een Rijksluchtvaartdienst erkend bedrijf gekeurd. Tevens werken wij alleen met KNVVL erkende ballon piloten. Ja, ballonvaren met ons is veilig!
naar boven

Is het koud boven?

Nee, u moet er vanuit gaan dat het in de lucht eerder warmer is dan koud, omdat u geen wind voelt en de branders genoeg warmte afgeven. Zie ook welke kleding moet ik dragen.
naar boven

Ben ik verzekerd?

Ja, elke passagier aan boord is verzekerd mocht er toch iets mis gaan.
naar boven

Mag ik roken?

Nee, om veiligheidsredenen is roken verboden voor en tijdens de ballonvaart.
naar boven

Mag ik fotograferen en filmen?

Ja, dat mag. Wij zijn echter niet aansprakelijk voor verlies of beschadiging.
naar boven

Ik ben slecht ter been, kan ik mee?

Ja, dat is geen probleem. Wel willen wij dit graag vooraf weten in verband met de te kiezen opstapplaats en de te verwachtten weersomstandigheden op de dag van de ballonvaart.
naar boven

Kunnen kinderen ook mee?

Kinderen vanaf 12 jaar met een lengte van 1,20 meter of meer kunnen onder begeleiding van een volwasene mee.
naar boven

Kan ik voor 1 persoon een ballonvaart boeken

Er kan per persoon geboekt worden, wij zorgen voor de medepassagiers
naar boven

Hoe komen we terug?

De ballon wordt op de voet gevolgd door de volgploeg. Als u familie of vrienden deze auto volgen komen ze ook bij de landingsplek uit.
naar boven

Hoe weet ik of de geplande ballonvaart doorgaat?

Voor een de vlucht wordt er de avond ervoor contact met u opgenomen. Wij weten dan de weersverwachting van Meteo voor de geplande ballonvaart. U krijgt dan van ons te horen of de vaart door gaat en hoe laat u waar verwacht wordt. Als de ballonvaart niet door kan gaan maken wij met u direct een nieuwe afspraak.
naar boven

Kan ik komen kijken?

Natuurlijk kunt u komen kijken. Iedereen is welkom en vrij om mee te komen. Ook kunt u de ballon volgen door met eigen vervoer onze volgwagen achterna te rijden. Deze stopt regelmatig in de buurt van de ballon om u de kans te geven naar uw familie of vrienden te zwaaien! Wilt u vooraf eens kijken hoe alles in zijn werk gaat, bel ons om te informeren wanneer wij weer gaan ballonvaren.
naar boven

Hoe kan ik een ballonvaart boeken?

Een ballonvaart kunt u op verschillende manieren boeken.
Stuur ons een E-mail Of u kan ons

bellen (073 - 54 77 852)

u kunt dan direct overleg hebben omtrent de datum en Uw wensen.
naar boven

Kan ik een ballonvaart kado geven?

Ja, wij hebben hiervoor onze "BALLONVAART-TICKET" dit is een tegoedbon voor een ballonvaart met ons. De bon ziet er leuk uit, U blaast een paar ballonnetjes op en knoopt deze aan de bon en u heeft een prachtig cadeau!
naar boven

Wat als het slecht weer is?

Ballonvaren is sterk afhankelijk van het weer, bij regen, sneeuw of te harde wind kan een ballonvaart in verband met Uw veiligheid niet doorgaan. Er wordt dan in overleg met u een nieuwe afspraak gemaakt.
naar boven

Kan ik de ballon inhuren voor speciale gelegenheden?

Ja, dat is mogelijk. Bel ons met uw wensen en wij kijken of deze verwezenlijkt kunnen worden.
 

 

 
   
   
   
   
   
   
   
   

 

 

 

  

 

Alpenballonvaart is lid van de KNVvL afd ballonvaren

 

Wij accepteren de Nationale Ballonvaart Bon